Stavgang
 
Stavgang er effektiv motion for dig med problemer i muskler og led, der gerne vil motionere ude i naturen. ... Stavgang er god og effektiv motion, hvis du har ømme muskler og led. Stavene hjælper dig med at holde balancen, når du går på ujævnt underlag.  

Stavgang har mange fordele

Ja, stavgang er godt. Det er endda en fin form for kredsløbstræning, da der er en fornuftig intensitet og samtidig lav belastning på leddene. Og stavgang kan fint kombineres med anden motion som gang, svømning og fitness.

Stavgang har alle de samme fordele som gang:

  • Forbedrer kredsløbet (når man går til)
  • Forbedrer stofskiftekonditionen (stofskiftet)
  • Styrker knoglerne
  • Forbedrer sundhed og velvære

Den særlige fordel ved stavgang, og grunden til at det er blevet så populært blandt både unge og ældre, er at det er muligt at få pulsen og forbrændingen noget højere op end ved gang.

 

Husk at brug den rigtige teknik

For at stavgang er så godt som nævnt, skal man have gode gåstave i den rigtige længde, så det er behageligt for overkroppen  vejledning  og man skal gå med den rigtige stavgangsteknik:

I stavgang går man med en rank og dynamisk kropsholdning, hvor armene aktivt arbejder med at sætte stavene i. Slæber man stavene bag sig, som af og til ses, så er der ikke nogen ekstra fordel ved dem.

Kom og lær teknikken og vær med til sjov motion 
 
Vi takker vore sponsorer

Gråsten Idræts og Gymnastikforening

Skolegade, 6300 Gråsten